Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to doskonała propozycja na piątkowy obiad, ale nie tylko. To szybkie i sycące danie jest tak smaczne, że na pewno będziecie chcieli wracać do niego częściej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 986
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5566
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8709
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17930
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 986
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5566
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8709
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17930
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie wedle instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Czosnek przepuść przez praskę i dodaj na patelnię. Tuńczyka drobno posiekaj i dodaj do sosu. Chwilę podsmażaj dosypując w międzyczasie przyprawy. Wlej passatę i wszystko razem trzymaj przez chwilę na małym ogniu.
Makaron wyłóż na talerze i każdy polej preferowaną ilością sosu. Posyp każdą z porcji serem. W zależności od upodobań możesz dodać trochę świeżej zieleniny.