Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to doskonała propozycja na piątkowy obiad, ale nie tylko. To szybkie i sycące danie jest tak smaczne, że na pewno będziecie chcieli wracać do niego częściej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 739
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie wedle instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Czosnek przepuść przez praskę i dodaj na patelnię. Tuńczyka drobno posiekaj i dodaj do sosu. Chwilę podsmażaj dosypując w międzyczasie przyprawy. Wlej passatę i wszystko razem trzymaj przez chwilę na małym ogniu.
Makaron wyłóż na talerze i każdy polej preferowaną ilością sosu. Posyp każdą z porcji serem. W zależności od upodobań możesz dodać trochę świeżej zieleniny.