Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to doskonała propozycja na piątkowy obiad, ale nie tylko. To szybkie i sycące danie jest tak smaczne, że na pewno będziecie chcieli wracać do niego częściej.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 828
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1435
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 828
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1435
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie wedle instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Czosnek przepuść przez praskę i dodaj na patelnię. Tuńczyka drobno posiekaj i dodaj do sosu. Chwilę podsmażaj dosypując w międzyczasie przyprawy. Wlej passatę i wszystko razem trzymaj przez chwilę na małym ogniu.
Makaron wyłóż na talerze i każdy polej preferowaną ilością sosu. Posyp każdą z porcji serem. W zależności od upodobań możesz dodać trochę świeżej zieleniny.