Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarpana wieprzowina marynowana w azjatyckich przyprawach, podana z jajkiem, ryżem i warzywami. Sprawdzi się idealnie na niedzielny obiad!
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9313
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1958
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3983
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 482
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 255
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 331
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9313
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1958
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3983
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 482
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 255
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 331
Składniki
Pulled pork: Mieszamy składniki marynaty: sambal, sos sojowy, miso, olej sezamowy, ocet, cukier i przeciśnięty czosnek. Nacieramy mięso. Najlepiej zacząć marynować co najmniej dobę przed pieczeniem - wtedy uzyskamy najlepszy smak. Mięso pieczemy w 140 stopniach przez 5 godzin. Po upieczeniu, można je podzielić na włókna za pomocą 2 widelców. Mięso mieszamy z wytopionym z niego sosem, bo to w nim znajduje się najwięcej aromatu. Tak długie pieczenie powoduje, że mięso jest bardzo miękkie i pozostaje soczyste.
Grzyby z kapustą: Grzyby mun zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach wyjmujemy, kroimy w paski. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka. Na oleju smażymy grzyby z kapustą i cebulą. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodajemy sos sojowy. Smażymy jeszcze chwilę. Przed podaniem posypujemy sezamem. Marchew kroimy w słupki. Jajka smażymy lub gotujemy w koszulkach. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Składniki na sos mieszamy. Wersja z majonezem będzie zdecydowanie łagodniejsza.
W miskach układamy wszystkie składniki: ryż na środku, a na bokach smażone warzywa z grzybami, marchew, kiełki, mięso. Na górze układamy świeżo usmażone jajko, całość można jeszcze posypać sezamem. Przed podaniem polewamy sosem. Ważne, aby wszystkie smażone składniki były gorące!