Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, aby tradycyjne (i nieco nudne) schabowe nabrały zupełnie nowego smaku? Okazuje się, że drobny zabieg może pomóc ci przełamać obiadową rutynę. Kotlety schabowe moczone w mleku i czosnku z pewnością na stałe wejdą do twojego kulinarnego repertuaru.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 47
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 106
Składniki
Kotlety schabowe rozbij cienko przy pomocy tłuczka. Uważaj, aby nie rozerwać mięsa.
Do dużej miski wlej mleko oraz dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dopraw solą i pieprzem. Do miski dodaj mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na całą noc (a przynajmniej na kilka godzin).
Zamarynowane kotlety wyjmij z mleka i lekko osusz przy pomocy papierowego ręcznika. Zwróć uwagę, aby na mięsie nie było dużych kawałków czosnku.
Pietruszkę posiekaj bardzo drobno i wymieszaj ją z bułką tartą. Kotlety obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej z pietruszką. Schabowe natychmiast smaż na rozgrzanym tłuszczu, do momentu aż zezłocą się z obu stron. Podawaj z ulubioną surówką i ziemniakami z wody.