Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić, aby tradycyjne (i nieco nudne) schabowe nabrały zupełnie nowego smaku? Okazuje się, że drobny zabieg może pomóc ci przełamać obiadową rutynę. Kotlety schabowe moczone w mleku i czosnku z pewnością na stałe wejdą do twojego kulinarnego repertuaru.
Kotlety schabowe rozbij cienko przy pomocy tłuczka. Uważaj, aby nie rozerwać mięsa.
Do dużej miski wlej mleko oraz dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dopraw solą i pieprzem. Do miski dodaj mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na całą noc (a przynajmniej na kilka godzin).
Zamarynowane kotlety wyjmij z mleka i lekko osusz przy pomocy papierowego ręcznika. Zwróć uwagę, aby na mięsie nie było dużych kawałków czosnku.
Pietruszkę posiekaj bardzo drobno i wymieszaj ją z bułką tartą. Kotlety obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej z pietruszką. Schabowe natychmiast smaż na rozgrzanym tłuszczu, do momentu aż zezłocą się z obu stron. Podawaj z ulubioną surówką i ziemniakami z wody.
Wiosna w pełni, więc warto spróbować sałatkę z wiosennych nowalijek.
Odsłon: 5376
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 331
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1784
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17476
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 469
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 331
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1784
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17476
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 469
Składniki
Kotlety schabowe rozbij cienko przy pomocy tłuczka. Uważaj, aby nie rozerwać mięsa.
Do dużej miski wlej mleko oraz dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dopraw solą i pieprzem. Do miski dodaj mięso, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na całą noc (a przynajmniej na kilka godzin).
Zamarynowane kotlety wyjmij z mleka i lekko osusz przy pomocy papierowego ręcznika. Zwróć uwagę, aby na mięsie nie było dużych kawałków czosnku.
Pietruszkę posiekaj bardzo drobno i wymieszaj ją z bułką tartą. Kotlety obtaczaj kolejno w mące, jajku i bułce tartej z pietruszką. Schabowe natychmiast smaż na rozgrzanym tłuszczu, do momentu aż zezłocą się z obu stron. Podawaj z ulubioną surówką i ziemniakami z wody.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 151
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 685