Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki - każdy zna, każdy lubi. :) W poniższym wpisie znajdziecie grzanki w trzech różnych odsłonach. Na chrupiące śniadanie, do kremowej zupy lub z dodatkiem sera na leniwą kolację. :)
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 43
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 50
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 99
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 43
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 50
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 99
Składniki
Z chleba tostowego odkroić skórki. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kromki na mocno rozgrzanej patelni z dwóch stron. Natkę drobno posiekać. Brzegi grzanek obtoczyć w oliwie oraz w natce pietruszki.
Bułkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć zmiażdżony czosnek. Następnie wsypać pokrojoną bułkę i smażyć do zarumienienia.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza. Piec bułkę ok 4 minut. Następnie wyjąć, posypać startym serem mozzarella i piec ponownie w tej samej temperaturze przez ok 3 minuty. Smacznego! :)