Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzanki - każdy zna, każdy lubi. :) W poniższym wpisie znajdziecie grzanki w trzech różnych odsłonach. Na chrupiące śniadanie, do kremowej zupy lub z dodatkiem sera na leniwą kolację. :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 264
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16349
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 102
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 249
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 264
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 267
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16349
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 102
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 249
Składniki
Z chleba tostowego odkroić skórki. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kromki na mocno rozgrzanej patelni z dwóch stron. Natkę drobno posiekać. Brzegi grzanek obtoczyć w oliwie oraz w natce pietruszki.
Bułkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć zmiażdżony czosnek. Następnie wsypać pokrojoną bułkę i smażyć do zarumienienia.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza. Piec bułkę ok 4 minut. Następnie wyjąć, posypać startym serem mozzarella i piec ponownie w tej samej temperaturze przez ok 3 minuty. Smacznego! :)