Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5
Dodano: 09.08.2008
Odsłon: 8528
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Skrzydełka opłukać, wysuszyć. W między czasie przygotowujemy marynatę: Do naczynia wlewamy kolejno pół szklanki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, kieliszek wódki, 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego i ostrej papryki, oraz 4 rozgniecione, posiekane, bądź przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy skrzydełka. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, kilkakrotnie przewracając. w ten sposób przygotowane skrzydełka możemy wrzucić bezpośrednio na grilla, bądź przerzucić je do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec w piekarniku pod przykryciem ok pół godziny, a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 40 minut. Palce lizać, ale ostrzegam, że lepiej mieć coś pod ręką do popicia - najlepiej chłodne piwko :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)