Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na skrzydełka w diabelnie ostrej, a zarazem słodkiej marynacie. Można je zrobić zarówno w piekarniku jak i na grillu !
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Skrzydełka opłukać, wysuszyć. W między czasie przygotowujemy marynatę: Do naczynia wlewamy kolejno pół szklanki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, kieliszek wódki, 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego i ostrej papryki, oraz 4 rozgniecione, posiekane, bądź przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy skrzydełka. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, kilkakrotnie przewracając. w ten sposób przygotowane skrzydełka możemy wrzucić bezpośrednio na grilla, bądź przerzucić je do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec w piekarniku pod przykryciem ok pół godziny, a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 40 minut. Palce lizać, ale ostrzegam, że lepiej mieć coś pod ręką do popicia - najlepiej chłodne piwko :)