Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na skrzydełka w diabelnie ostrej, a zarazem słodkiej marynacie. Można je zrobić zarówno w piekarniku jak i na grillu !
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 237
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 372
Polecam.
Odsłon: 797
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 237
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 364
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 372
Polecam.
Odsłon: 797
Składniki
Skrzydełka opłukać, wysuszyć. W między czasie przygotowujemy marynatę: Do naczynia wlewamy kolejno pół szklanki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, kieliszek wódki, 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego i ostrej papryki, oraz 4 rozgniecione, posiekane, bądź przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy skrzydełka. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, kilkakrotnie przewracając. w ten sposób przygotowane skrzydełka możemy wrzucić bezpośrednio na grilla, bądź przerzucić je do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec w piekarniku pod przykryciem ok pół godziny, a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 40 minut. Palce lizać, ale ostrzegam, że lepiej mieć coś pod ręką do popicia - najlepiej chłodne piwko :)