Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogniste żeberka"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 583
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3156
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 554
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 583
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3156
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 554
Składniki
ok. 90 minut + marynowanie.
Żeberka umyć, osuszyć, poporcjować, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Mięso wyjąć, ostudzić (wywar warto zachować – np. zamrozić go, zużyć na zupę itp).
Cebulę obrać, drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Chili umyć, przekroić wzdłuż, usunąć nasiona, pokroić w półkrążki lub zmiksować z oliwą. Wszystko wymieszać z octem, oliwą, sosem sojowym, miodem, keczupem i majerankiem.
Marynatą zalać mięso. Wstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Wyjąć na pół godziny przed grillowaniem. Mięso rozłożyć na tacce aluminiowej, a tę na rozgrzanym ruszcie. Grillować pół godziny, podlewając marynatą z każdej strony.Źródło: Twoje Imperium