Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 69
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2115
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 916
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 69
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2115
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 916
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w kamionce lub słojach.
Włożyc wszystkie dodatki. Zalac wrzątkiem z solą. Po 4-5 dniach ogórki gotowe są do konsumpcji.
Jeśli robimy ogórki w słoikach, to po zalaniu matychmiast je zamknąc. W chłodnym miejscu przetrwają 2-3 miesiące.