Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 30
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 62
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 40
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 30
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 62
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 40
Składniki
Umyte ogórki umieszczamy w kamionce lub słojach.
Włożyc wszystkie dodatki. Zalac wrzątkiem z solą. Po 4-5 dniach ogórki gotowe są do konsumpcji.
Jeśli robimy ogórki w słoikach, to po zalaniu matychmiast je zamknąc. W chłodnym miejscu przetrwają 2-3 miesiące.