Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórki w occie z cebulką"
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
45 min • Słoik 33 kcal • Koszt słoika ok. 1 zł • Przepis na na 15 słoików 1/2 l
Ogórki myję i osączam, marchewkę obieram i kroję w plasterki, obraną cebulę kroję na połówki i potem na mniejsze kawałki.
Na dno każdego słoika wrzucam plasterki marchwi, koper, przekrojoną na mniejsze części połówkę cebuli, pieprz w ziarenkach, listek laurowy.
Ogóreczki układam w słoikach. Wszystkie zalewy (5 szklanek wody, szklanka octu, 1 i 1/2 szklanki cukru, łyżka soli) zagotowuję, gorącą zalewam ogórki. Zakręcam słoiki, pasteryzuję 10 minut.
Trzeba bardzo pilnować czasu pasteryzacji ogórków, bo jeśli będziemy dłużej je trzymać, ogórki staną się miękkie. Warto patrzeć na ich kolor, jeśli 2/3 ogórków zacznie robić się jasnozielona, wtedy ogórki powinniśmy wyjąć.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Kobieta i życie