Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa na jogurcie"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 95
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 224
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 95
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 224
Składniki
Ogórki opłucz starannie pod bieżącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. 1/4 odłóż do dekoracji. Koperek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij piórka od łodygi i drobno posiekaj.
Pozostałe ogórki włóż do większej misy, dodaj gęsty jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę lub obrany z łupinek i posiekany czosnek oraz 3 łyżki oliwy.
Przygotowane posyp sporą szczyptą soli oraz grubo utłuczonego kolorowego pieprzu. Zmiksuj na gładki krem. Raz jeszcze dopraw do smaku. Odstaw do lodówki, aby zupa się dobrze schłodziła.
W tym czasie pokrój kiełbasę w cienkie plasterki. Rozgrzej patelnię i obsmaż kiełbaskę na małej ilości oliwy. Schłodzoną zupę rozlej do talerzy i udekoruj plasterkami kiełbasy oraz odłożonymi ogórkami. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj np. z pieczywem.
czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety