Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa na jogurcie"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 12
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 286
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 50
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 12
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 286
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 50
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 189
Składniki
Ogórki opłucz starannie pod bieżącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. 1/4 odłóż do dekoracji. Koperek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij piórka od łodygi i drobno posiekaj.
Pozostałe ogórki włóż do większej misy, dodaj gęsty jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę lub obrany z łupinek i posiekany czosnek oraz 3 łyżki oliwy.
Przygotowane posyp sporą szczyptą soli oraz grubo utłuczonego kolorowego pieprzu. Zmiksuj na gładki krem. Raz jeszcze dopraw do smaku. Odstaw do lodówki, aby zupa się dobrze schłodziła.
W tym czasie pokrój kiełbasę w cienkie plasterki. Rozgrzej patelnię i obsmaż kiełbaskę na małej ilości oliwy. Schłodzoną zupę rozlej do talerzy i udekoruj plasterkami kiełbasy oraz odłożonymi ogórkami. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj np. z pieczywem.
czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 3 złŹródło: Świat kobiety