Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
żeberka zalac wodą około 2 litry,dodać sól,pieprz,ziele angielskie,lisc laurowy,pokrojoną w kostkę marchewkę,ziemniaki,seler.Gotować aż ziemniaki staną się miękkie.
Ogórki zetrzeć na tarce,przesmarzyć na maśle a następnie przełożyc do zupy.Wymieszać gotować na małym ogniu ok.15 min.Odebrać 1/3 zupy i zmiksować blenderem razem ze śmietaną ponownie dodac do zupy.Ogórkową posypać posiekanym koperkiem.