Do góry

Dania główne Przepis na:

Ogórkowy chłodnik na jogurcie

Ogórkowy chłodnik na jogurcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Ogórkowy chłodnik na jogurcie"

Składniki

  • Składniki (na 4 porcje) 2 świeże ogórki
  • 4 ogórki małosolne
  • 1/2 pęczka rzodkiewek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • /2 pęczka koperku
  • 4 szkl. gęstego jogurtu
  • 1 i 1/2 szklanki zsiadłego mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 40 dag pieczonej cielęciny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórki świeże oraz małosolne pokrój na drobne kawałeczki albo grubo zetrzyj. Rzodkiewki oczyść, pokrój w niewielką kostkę. Zioła opłucz, osusz. Trochę koperku odłóż do dekoracji, a resztę ziół posiekaj.

  2. Jogurt oraz mleko przelej do miski. Roztrzep widelcem, by się przemieszały. Dodaj rozdrobnione warzywa oraz zioła. Pieczoną cielęcinę grubo posiekaj, wrzuć do chłodnika. Wlej oliwę. Zupę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem. Mocno schłodź. Przed podaniem każdą porcję chłodnika udekoruj kawałkiem gałązki koperku.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń