Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Składniki
Ryby oczyść, umyj i posól. Następnie obtocz je w mące. W misce wymieszaj miód z mielonymi papryczkami, drobno pokrojoną cytryną oraz plasterkami limonki i przyprawami.
Na rozgrzanym oleju usmaż okonie. Przełóż je do brytfanny, posmaruj marynatą i obłóż cytrusami. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Oczyszczone i pokrojone warzywa dopraw Vegetą, a następnie uduś na maśle. Podawaj z upieczoną rybą z miodowym sosem.Źródło: Telemax