Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ryby oczyść, umyj i posól. Następnie obtocz je w mące. W misce wymieszaj miód z mielonymi papryczkami, drobno pokrojoną cytryną oraz plasterkami limonki i przyprawami.
Na rozgrzanym oleju usmaż okonie. Przełóż je do brytfanny, posmaruj marynatą i obłóż cytrusami. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Oczyszczone i pokrojone warzywa dopraw Vegetą, a następnie uduś na maśle. Podawaj z upieczoną rybą z miodowym sosem.Źródło: Telemax