Do góry

Dania główne Przepis na:

Okoń w miodzie

Okoń w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Okoń w miodzie"

Składniki

  • 4 małe okonie
  • 2 łyżki mąki
  • przyprawy (sól, curry, papryka, kolorowy pieprz)
  • 4 łyżki miodu
  • szczypta suszonych papryczek chili
  • 1 cytryna
  • 1 limonka
  • 50 ml oleju
  • 30 dag pokrojonych warzyw (cukinia, marchew, papryka, czerwona cebula)
  • Vegeta
  • 2 łyżki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryby oczyść, umyj i posól. Następnie obtocz je w mące. W misce wymieszaj miód z mielonymi papryczkami, drobno pokrojoną cytryną oraz plasterkami limonki i przyprawami.

  2. Na rozgrzanym oleju usmaż okonie. Przełóż je do brytfanny, posmaruj marynatą i obłóż cytrusami. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

  3. Oczyszczone i pokrojone warzywa dopraw Vegetą, a następnie uduś na maśle. Podawaj z upieczoną rybą z miodowym sosem.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń