Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okonie złowiłam osobiście:) Przepis na panierkę orzechową odgapiłam od Ani:) https://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/karp-z-orzechami,38273, reszta to już wodze mojej fantazji:)
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Okonie, wcześniej umyte i osuszone, przyprawiam, obkładam plastrami cebuli i odstawiam. Najlepiej na noc, ale wystarczy 2-3 godziny.
Farsz - cebulę, paprykę i czosnek drobno kroimy, dodajemy bułkę tartą i jajko, aby skleiło farsz. Doprawiamy. Napełniamy ryby farszem, zapinamy wykałaczką, aby przy smażeniu nie wyleciał. Następnie panieruję je w mieszance orzechów, bułki i ziela.
Smażymy w głębokim tłuszczu.