Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okonie złowiłam osobiście:) Przepis na panierkę orzechową odgapiłam od Ani:) https://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/karp-z-orzechami,38273, reszta to już wodze mojej fantazji:)
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 108
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94281
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2849
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 108
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94281
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2849
Składniki
Okonie, wcześniej umyte i osuszone, przyprawiam, obkładam plastrami cebuli i odstawiam. Najlepiej na noc, ale wystarczy 2-3 godziny.
Farsz - cebulę, paprykę i czosnek drobno kroimy, dodajemy bułkę tartą i jajko, aby skleiło farsz. Doprawiamy. Napełniamy ryby farszem, zapinamy wykałaczką, aby przy smażeniu nie wyleciał. Następnie panieruję je w mieszance orzechów, bułki i ziela.
Smażymy w głębokim tłuszczu.