Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okonie złowiłam osobiście:) Przepis na panierkę orzechową odgapiłam od Ani:) https://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/karp-z-orzechami,38273, reszta to już wodze mojej fantazji:)
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 54
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 67
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 79
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 38
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 54
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 67
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 79
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 38
Składniki
Okonie, wcześniej umyte i osuszone, przyprawiam, obkładam plastrami cebuli i odstawiam. Najlepiej na noc, ale wystarczy 2-3 godziny.
Farsz - cebulę, paprykę i czosnek drobno kroimy, dodajemy bułkę tartą i jajko, aby skleiło farsz. Doprawiamy. Napełniamy ryby farszem, zapinamy wykałaczką, aby przy smażeniu nie wyleciał. Następnie panieruję je w mieszance orzechów, bułki i ziela.
Smażymy w głębokim tłuszczu.