Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Okładki to małe smażone placuszki, w zależności od regionu przygotowywane z różnych składników. Na Podkarpaciu i w Małopolsce najczęściej robi się je z surowych ziemniaków i podaje na słodko, gdzie indziej np. głównym składnikiem jest twaróg.
Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odsącz z nadmiaru soku.
Białka oddziel od żółtek i dodając szczyptę soli ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj śmietanę, mąkę i cynamon i dokładnie wymieszaj. Następnie za pomocą sylikonowej szpatułki przełóż białka do masy ziemniaczanej i delikatnie wmieszaj. Na sam koniec dodaj rodzynki.
Za pomocą łyżki, na rozgrzany olej wykładaj masę tworząc małe placuszki. Smaż z obu stron za złoty kolor. Podawaj z powidłami lub obsypane cukrem pudrem.
Klasyczny, galicyjski deser do przygotowania w ekspresowym tempie. Wystarczą...
Odsłon: 4973
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 119
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 106
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 98
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5566
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 119
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 106
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 98
Ogórki konserwowe można przygotować na wiele sposobów. Specyficzny smak nadaj...
Odsłon: 5566
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odsącz z nadmiaru soku.
Białka oddziel od żółtek i dodając szczyptę soli ubij na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj śmietanę, mąkę i cynamon i dokładnie wymieszaj. Następnie za pomocą sylikonowej szpatułki przełóż białka do masy ziemniaczanej i delikatnie wmieszaj. Na sam koniec dodaj rodzynki.
Za pomocą łyżki, na rozgrzany olej wykładaj masę tworząc małe placuszki. Smaż z obu stron za złoty kolor. Podawaj z powidłami lub obsypane cukrem pudrem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka z sosem, kopytka i surówka z kiszonej kapusty.
Dania główne
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Dania główne
Kaczka w jabłkach
Dania główne
Gołąbki po turecku
Żeberka z sosem, kopytka i surówka z kiszonej kapusty.
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 106
Kurczak z rożna w przyprawie szawarma ( shawarma )
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 84