Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostajemy nadal w klimacie fantazji włoskich :) Tym razem idąc za ciosem, a przy okazji znajoma blogerka Futka zrobiła mi ochotę na pesto, dlatego postanowiłem, zrobić pesto z zielonych oliwek i suszonych pomidorów. To przy okazji akcji czyszczenia lodówki :) Jedlibyście? :)
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1490
Kurczak z ryżem po meksykańsku to połączenie soczystego kurczaka, aromatyczny...
Odsłon: 18
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 471
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1490
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach prowansalskich, przyprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na patelni. Do rozdrabniacza do lodu wkładamy oliwki, suszone pomidory i migdały. Następnie blendujemy je na gładką masę, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wstawiamy wodę na makaron i po ugotowaniu, mieszamy z pesto i kurczakiem. Podajemy ze świeżo starym serem. Smacznego!