Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostajemy nadal w klimacie fantazji włoskich :) Tym razem idąc za ciosem, a przy okazji znajoma blogerka Futka zrobiła mi ochotę na pesto, dlatego postanowiłem, zrobić pesto z zielonych oliwek i suszonych pomidorów. To przy okazji akcji czyszczenia lodówki :) Jedlibyście? :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5338
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5338
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach prowansalskich, przyprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na patelni. Do rozdrabniacza do lodu wkładamy oliwki, suszone pomidory i migdały. Następnie blendujemy je na gładką masę, dodajemy oliwę i doprawiamy do smaku. Wstawiamy wodę na makaron i po ugotowaniu, mieszamy z pesto i kurczakiem. Podajemy ze świeżo starym serem. Smacznego!