Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oliwkowe pizzerinki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Z ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Żółty ser i ser solankowy pokrój w drobną kostkę. Czarne i zielone oliwki osącz, pokrój na plasterki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w paski.
Na kawałkach ciasta ułóż sery, oliwki i paprykę. Posyp ziołami prowansalskimi. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz około 15 minut.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie