Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omleciki na zimno z kaczką i ze szczypiorkiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Zrób marynatę z sosu sojowego, miodu i wyciśniętego przez praskę czosnku. Posmaruj nią mięso, odstaw na 3 godziny. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. 2. Wymieszaj jajka, mąkę i śmietanę.
Dodaj posiekane szalotki i natkę, posól do smaku. Rozgrzej i natłuść patelnię olejem. Nakładaj ciasto łyżką. Smaż omleciki 2 minuty z jednej strony, potem na minutę przełóż na drugą.
Włóż szczypiorek na 20 sekund do miski z gorącą wodą i osusz go papierowym ręcznikiem.
Skrop każdy omlecik sosem hoisin, mięso pokrój w cienkie plasterki. Na każdym placku ułóż mięso, słupki ogórka, szczypiorek. Zawiń i zwiąż pasmem szczypiorku.
Czas przygotowania: 24 szt., ok. 60 minut (plus 3 godziny na marynowanie mięsa), 75 kcal/szt., koszt: 2 zł/szt.Źródło: Olivia