Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie mamy w pełni. Jest to warzywo, które bardzo lubię. Jest ono uniwersalne i smaczne.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3558
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1577
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3558
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1577
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
1 cukinię obieramy ze skórki i kroimy w kostkę 1 średnią cebulę kroimy w kostkę Obydwa składniki smażymy na maśle i solimy. Do osobnego naczynia wybijamy 5 jajek dodajemy przyprawy; bazylię paprykę słodką sól pieprz Jajka bełtamy z przyprawami. Gdy warzywa na patelni lekko zmiękną, wylewamy masę jajeczną. Smażymy z obu stron .
Dobre rady; Omlet ciężko jest przewrócić na drugą stronę. W związku z tym do patelni przykładam większą pokrywkę i odwracam tak aby omlet spadł na pokrywkę. Następnie z pokrywki zsuwam na patelnię. Masę jajeczna wylewamy na warzywa i nie mieszamy. Polecam i życzę smacznego :)