Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągnącym się parmezanem to pyszny posiłek na bardzo sytą kolację . Może być przygotowany na pyszne sycące śniadanie podczas świąt wielkanocnych. Omlet wyszedł smaczny , puszysty , a ciągnący się ze w środka parmezan to coś co lubię najbardziej.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Białka oddzielić od żółtek , a następnie ubić na niezbyt sztywną pianę. Żółtka roztrzepać ze śmietaną , solą i pieprzem ziołowym . Na patelni o średnicy 23 cm rozpuścić margarynę, wlać żółtka , po lekkim stężeniu włożyć na nie ubite białka. Smażyć na dużym ogniu 3 minuty mieszając widelcem lekko wierzch omletu , ale nie dotykając dna patelni. Usmażony omlet posypać parmezanem a gdy się rozpuści - stopi posypać ziołami. Złożyć na pół i przełożyć na podgrzany gorący talerz . Ozdobić posiekanymi ziołami. Smacznego
Omlet gotowy do podania.
Wlanie żółtek z przyprawami na patelnię i podpieczenie.
Dodanie białek i na górę parmezan.
Gotowy omlecik.