Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z cebulką, boczkiem i oliwkami"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 676
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij. Boczek pokrój w kostkę, dorzuć do smażonej cebuli, usmaż całość, mieszając.
Białka z odrobiną soli ubij na sztywną pianę. Mleko z mąką wymieszaj, by nie było grudek. Dodaj żółtka i kurkumę, rozetrzyj. Połącz z pianą białek, włóż boczek z cebulą i posiekany koperek, przemieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wylej masę, smaż aż się zetnie. Przewróć, smaż jeszcze chwile. Omlet układaj na liściach sałaty, dekoruj oliwkami i koperkiem. Do masy możesz też dodać gotowanego ziemniaka.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień