Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlet z cebulką, boczkiem i oliwkami"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 141
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104497
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 141
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104497
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij. Boczek pokrój w kostkę, dorzuć do smażonej cebuli, usmaż całość, mieszając.
Białka z odrobiną soli ubij na sztywną pianę. Mleko z mąką wymieszaj, by nie było grudek. Dodaj żółtka i kurkumę, rozetrzyj. Połącz z pianą białek, włóż boczek z cebulą i posiekany koperek, przemieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wylej masę, smaż aż się zetnie. Przewróć, smaż jeszcze chwile. Omlet układaj na liściach sałaty, dekoruj oliwkami i koperkiem. Do masy możesz też dodać gotowanego ziemniaka.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień