Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet, niby nic odkrywczego. Mimo to zamieszczam mój przepis. Właśnie w ten sposób zrobiłam kiedyś mój pierwszy omlet i wszedł na stałe do domowego menu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
Przygotowujemy nadzienie. W tym przypadku nie jest ono skomplikowane, ani pracochłonne. Groszek konserwowy należy wymieszać z majonezem i gotowe. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać.Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie na środek omletu, złożyć i zsunąć z patelni.
Smacznego. :)