Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet, niby nic odkrywczego. Mimo to zamieszczam mój przepis. Właśnie w ten sposób zrobiłam kiedyś mój pierwszy omlet i wszedł na stałe do domowego menu.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Przygotowujemy nadzienie. W tym przypadku nie jest ono skomplikowane, ani pracochłonne. Groszek konserwowy należy wymieszać z majonezem i gotowe. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać.Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie na środek omletu, złożyć i zsunąć z patelni.
Smacznego. :)