Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet, niby nic odkrywczego. Mimo to zamieszczam mój przepis. Właśnie w ten sposób zrobiłam kiedyś mój pierwszy omlet i wszedł na stałe do domowego menu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotowujemy nadzienie. W tym przypadku nie jest ono skomplikowane, ani pracochłonne. Groszek konserwowy należy wymieszać z majonezem i gotowe. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać.Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie na środek omletu, złożyć i zsunąć z patelni.
Smacznego. :)