Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet, niby nic odkrywczego. Mimo to zamieszczam mój przepis. Właśnie w ten sposób zrobiłam kiedyś mój pierwszy omlet i wszedł na stałe do domowego menu.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 282
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25641
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 282
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25641
Składniki
Przygotowujemy nadzienie. W tym przypadku nie jest ono skomplikowane, ani pracochłonne. Groszek konserwowy należy wymieszać z majonezem i gotowe. Jajka, mleko i sól rozbić trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, powoli ogrzewać.Gdy warstwa przylegająca do patelni zetnie się, delikatnie ją odchylić, aby masa spłynęła na dno patelni. Kiedy już białko się zetnie, a powierzchnia omletu będzie jeszcze lekko galaretowata, nałożyć nadzienie na środek omletu, złożyć i zsunąć z patelni.
Smacznego. :)