Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski makaron orecchiette w aromatycznym sosie z mięsem i cukinią, podany z parmigiano reggiano. Danie jest szybkie i proste w wykonaniu, ale z pewnością zachwyci każdego.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 56
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 115
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3609
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 56
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 115
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3609
Składniki
Cukinię obieramy, pozbywamy się pestek. Miąższ trzemy na wiórki, lekko solimy i odstawiamy na 5-10 minut. Po tym czasie dokładnie odcedzamy. Pomidory kroimy w kostkę. Cebule kroimy w piórka, czosnek przeciskamy. Smażymy na oleju około minutę. Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy odciśniętą cukinię, pomidory, pomidory suszone, świeże zioła, koncentrat, przyprawy i pastę paprykową. Razem dusimy 20 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie wyciągamy zioła. W razie potrzeby doprawiamy. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na talerzach układamy porcję makaronu, sos i całość posypujemy parmezanem. Podajemy od razu.