Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orientalna dynia słodko-kwaśna na ciepło"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11982
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 134
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8783
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155453
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11982
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 134
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8783
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155453
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Składniki
Dynię obrać ze skóry, dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i osuszyć. Z miąższu wydrążyć kulki (jeśli będzie trudno, można pokroić ją w równą kostkę) i poddusić w minimalnej ilości wody ze szczyptą soli. W szerokim rondelku rozgrzać masło, dodać miód, sok z cytryny, imbir, goździki i orzechy, chwilę prażyć.
Do miodu dodać odcedzoną dynię i gotować kilka minut, podawać od razu.
ok. 35 minut
Tę dość słodką przekąskę najlepiej serwować z chałką i szklanką mocnej, gorzkiej, czarnej herbaty.Źródło: Twoje Imperium