Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna wieprzowina"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2154
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 175
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2154
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 175
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Paprykę pokrój w paski.
Marchewkę obierz, umyj i pokrój w cienkie paski. Ananasa pokrój w mniejsze kawałki. Do kubeczka wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj 1 łyżkę wody, starannie wymieszaj, by nie było grudek.
Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę oraz marchewkę, smaż ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dolej odrobinę wody, duś warzywa następne 5 minut. Dodaj paprykę oraz ananasa, duś jeszcze 10-15 minut, aż warzywa zmiękną.
W międzyczasie do miseczki wlej sok z ananasa, sok z pomarańczy, ocet, sos sojowy. Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier i rozpuszczoną mąkę ziemniaczaną.
Do warzyw dodaj pokrojone mięso, smaż 7-10 min. Następnie wlej sos i duś, aż sos zgęstnieje, ciągle go mieszając. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.
30 minut
Porcja: 290 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie