Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy orientalne eksperymenty w kuchni. Ten zapach, który unosi się po całym mieszkaniu, ten zdecydowany smak...Mniam <3
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1313
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1313
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Składniki
Polędwiczkę marynujemy przez kilka godzin w wymieszanym z miodem i sosem sojowym. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Grzyby moczymy w gorącej wodzie, kroimy w paski. Polędwiczkę grillujemy na rozgrzanej patelni do grillowania. Kroimy na plasterki Na rozgrzaną (wok lub głęboka patelnia) oliwę wrzucamy posiekaną szalotkę, czosnek, imbir, pokrojone w paski papryki i papryczkę chili. Chwilę smażymy, wlewamy sos sojowy, sos rybny, sos ostrygowy, oprószamy cukrem. Cały czas mieszając, smażymy jeszcze 1 min, po czym wrzucamy grzyby i makaron. Smażymy do momentu, kiedy makaron będzie cały pokryty sosem. Podajemy z polędwiczką i posiekanym szczypiorem.