Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy orientalne eksperymenty w kuchni. Ten zapach, który unosi się po całym mieszkaniu, ten zdecydowany smak...Mniam <3
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9969
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2592
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1731
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 652
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9969
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2592
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1731
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 652
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
Składniki
Polędwiczkę marynujemy przez kilka godzin w wymieszanym z miodem i sosem sojowym. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Grzyby moczymy w gorącej wodzie, kroimy w paski. Polędwiczkę grillujemy na rozgrzanej patelni do grillowania. Kroimy na plasterki Na rozgrzaną (wok lub głęboka patelnia) oliwę wrzucamy posiekaną szalotkę, czosnek, imbir, pokrojone w paski papryki i papryczkę chili. Chwilę smażymy, wlewamy sos sojowy, sos rybny, sos ostrygowy, oprószamy cukrem. Cały czas mieszając, smażymy jeszcze 1 min, po czym wrzucamy grzyby i makaron. Smażymy do momentu, kiedy makaron będzie cały pokryty sosem. Podajemy z polędwiczką i posiekanym szczypiorem.