Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowe tartaletki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 264
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 264
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, 15 dag zimnego masła, cukru pudru, żółtka, szczypty soli i 2-3 łyżek lodowatej wody. Schładzaj 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozwałkuj i wylep nim sześć foremek. Ponakłuwaj spód widelcem. Piecz 15 min w 180 st.
Gruszki obierz, przekrój na połówki. Wymieszaj cukier kryształ, zmielone orzechy i kakao. Resztę masła rozpuść, zalej , zmiksuj. Ciasto wylej na podpieczone spody. Wciśnij gruszki. Piecz ok. 30 min w 160 st. Ozdób anyżem.
Czas ok. 50 min; porcja – 280 kcal, cena 2 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety