Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ossobuco wołowe, czyli goleń wołowa z kością pokrojona w plastry to niezwykle smaczny kawałek mięsa, który można zrobić na wiele sposobów. Moja propozycja jest niezwykle prosta, a jednocześnie świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 21
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 91
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 21
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 91
Składniki
Ossobuco: Mięso wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed jego obróbką cieplną. Każdy kawałek mięsa oprószamy pieprzem i posypujemy rozmarynem. Dokładnie nacieramy olejem. Smażymy z obu stron na rozgrzanej suchej żeliwnej patelni. Po usmażeniu mięso lekko soilimy, odkładamy na kilka minut, żeby odpoczęło. Ziemniaki: Ziemniaki kroimy w talarki i nacieramy olejem. Rozgrzewamy żeliwną płytę grillową i na niej podpiekamy plasterki ziemniaków. Podpieczone ziemniaki posypujemy solą i pieprzem. Sałatka: Sałatę kroimy nożem do sałaty. Rzodkiewki i paprykę cienko kroimy na mandolinie. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy. Jogurt mieszamy z solą i pieprzem. Sałatkę polewamy jogurtem. Mieszamy przed podaniem. Porcję mięsa podajemy z talarkami ziemniaczanymi i sałatką. Na kawałku mięsa kładziemy wiórek masła.