Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ostre kąski w bułce"
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 32
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 287
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 61
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 32
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 287
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso opłucz, dobrze osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj go z 3 łyżkami oliwy, przyprawą do kebabu i ostrą papryką. Przygotowaną mieszanką natrzyj filety.
Odłóż je na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Włóż filety. Smaż ok. 12 minut. Mięso rozdrobnij widelcem.
Ogórek i pomidory pokrój w plasterki. Bułki rozetnij. Na spodach ułóż listki sałaty, plasterki sera i pomidorów. Nałóż porcje mięsa. Przykryj plasterkami ogórka i wierzchami bułek.Źródło: Naj