Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostre skrzydełka, czyli hot wings"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 479
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 204
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Obie mąki połącz i dodaj do nich przyprawy (ew. dodaj proszek do pieczenia). Skrzydełka umyj, osusz, podziel, posól i opanieruj w roztrzepanym jajku i mąkach z przyprawami. Czynność powtórz (1-2-krotnie).
Skrzydełka usmaż na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Powinny mieć dość ciemny, złoty kolor. Osącz na ręczniku papierowym. Podaj z zieleniną i ulubionym sosem (skrzydełka dobre są i na ciepło, i na zimno).Źródło: Świat kobiety