Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostre skrzydełka, czyli hot wings"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 92
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2018
Świąteczne smaki.
Odsłon: 255
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2060
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 92
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2018
Świąteczne smaki.
Odsłon: 255
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2060
Składniki
Obie mąki połącz i dodaj do nich przyprawy (ew. dodaj proszek do pieczenia). Skrzydełka umyj, osusz, podziel, posól i opanieruj w roztrzepanym jajku i mąkach z przyprawami. Czynność powtórz (1-2-krotnie).
Skrzydełka usmaż na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Powinny mieć dość ciemny, złoty kolor. Osącz na ręczniku papierowym. Podaj z zieleniną i ulubionym sosem (skrzydełka dobre są i na ciepło, i na zimno).Źródło: Świat kobiety