Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ostre utopence"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
na zalewę zagotuj, po czym wystudź pod przykryciem.
Parówki przekrój na pół (bez osłonek), a cebulę obierz i potnij w krążki.
W słoju ułóż na przemian: cebulę, pokrojone ząbki czosnku, parówki i całe papryczki (mogą być suszone).
Całość zalej zalewą, zakręć słoik i wstaw do lodówki na kilka dni.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250
<strong>Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Super TV