Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy schab"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 459
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13402
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 51
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 459
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13402
Składniki
Cebulę drobno posiekaj. Jabłka obierz, po czym razem z kajzerką pokrój w niewielką kostkę.
Oprószoną solą cebulę zeszklij na roztopionym maśle. Po ostudzeniu połącz z rodzynkami, jabłkami z bułką, szczyptą mielonych goździków oraz otartą skórką z pomarańczy. wymieszaj i odstaw na chwilę.
W tym czasie przygotuj mięso. Natnij je wzdłuż, tworząc duży płat. Natrzyj solą i pieprzem. Na środku ułóż farsz i całość zroluj.
Zwiąż roladę nicią i włóż do brytfanki. Zalej ją sokiem jabłkowym wymieszanym ze śmietaną.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny. Przewróć go na drugą stronę, polej wytworzonym sosem, przykryj i piecz jeszcze 2,5 godziny w 180°C.Źródło: Kurier TV