Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paczuszki z ciasta filo"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj szpinak i smaż, aż odparuje woda. Odstaw. Ser feta połącz z jajkami. Dodaj do szpinaku razem z natką i szczypiorkiem. Wymieszaj i dopraw do smaku.
Na papierze do pieczenia umieść płat ciasta i posmaruj go masłem. Pokrój na większe kwadraty i rozłóż na nich farsz. Ciasto sklej na górze. Jeśli brzegi nie chcą się skleić, posmaruj je masłem. Gotowe paczuszki posmaruj lekko masłem, żeby się zarumieniły podczas pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 °C przez ok. 30 minut.Źródło: Na żywo