Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie kuchni tajskiej łączące smak słodki, kwaśny i słony.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7453
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328163
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7453
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5094
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328163
Składniki
Oczyszczamy pierś z indyka i kroimy w kostkę i solimy. Następnie obtaczamy w mące. Tofu kroimy w kostkę około 0,5-1cm. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 min, potem odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Przygotowujemy mieszając sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę z tamaryndowca. Jeśli jest za kwaśny dodajemy więcej cukru.
Na rozgrzanej patelni lub woku smażymy indyka, dodajemy tofu i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Na patelnie dodajemy dwa rozmącone jajka, mieszamy. Dodajemy sos i makaron. Smażymy do podgrzania makaronu i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy pokrojona dymkę i kiełki. Na talerzu posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Dodatkowo można posypać świeżą kolendrą. Należy jeść od razu. Odgrzewany nie jest już tak smaczny.