Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie kuchni tajskiej łączące smak słodki, kwaśny i słony.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4863
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9404
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4863
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 993
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9404
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
Oczyszczamy pierś z indyka i kroimy w kostkę i solimy. Następnie obtaczamy w mące. Tofu kroimy w kostkę około 0,5-1cm. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 min, potem odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Przygotowujemy mieszając sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę z tamaryndowca. Jeśli jest za kwaśny dodajemy więcej cukru.
Na rozgrzanej patelni lub woku smażymy indyka, dodajemy tofu i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Na patelnie dodajemy dwa rozmącone jajka, mieszamy. Dodajemy sos i makaron. Smażymy do podgrzania makaronu i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy pokrojona dymkę i kiełki. Na talerzu posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Dodatkowo można posypać świeżą kolendrą. Należy jeść od razu. Odgrzewany nie jest już tak smaczny.