Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie kuchni tajskiej łączące smak słodki, kwaśny i słony.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 106
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2761
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 827
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 106
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2761
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 827
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 1020
Składniki
Oczyszczamy pierś z indyka i kroimy w kostkę i solimy. Następnie obtaczamy w mące. Tofu kroimy w kostkę około 0,5-1cm. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 min, potem odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Przygotowujemy mieszając sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę z tamaryndowca. Jeśli jest za kwaśny dodajemy więcej cukru.
Na rozgrzanej patelni lub woku smażymy indyka, dodajemy tofu i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Na patelnie dodajemy dwa rozmącone jajka, mieszamy. Dodajemy sos i makaron. Smażymy do podgrzania makaronu i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy pokrojona dymkę i kiełki. Na talerzu posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Dodatkowo można posypać świeżą kolendrą. Należy jeść od razu. Odgrzewany nie jest już tak smaczny.