Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie kuchni tajskiej łączące smak słodki, kwaśny i słony.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 112
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 185
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1488
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 112
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 185
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1488
Składniki
Oczyszczamy pierś z indyka i kroimy w kostkę i solimy. Następnie obtaczamy w mące. Tofu kroimy w kostkę około 0,5-1cm. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 min, potem odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Przygotowujemy mieszając sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę z tamaryndowca. Jeśli jest za kwaśny dodajemy więcej cukru.
Na rozgrzanej patelni lub woku smażymy indyka, dodajemy tofu i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Na patelnie dodajemy dwa rozmącone jajka, mieszamy. Dodajemy sos i makaron. Smażymy do podgrzania makaronu i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy pokrojona dymkę i kiełki. Na talerzu posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Dodatkowo można posypać świeżą kolendrą. Należy jeść od razu. Odgrzewany nie jest już tak smaczny.