Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące połączenie kaszy bulgur i warzyw.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 558
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16832
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 621
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 558
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16832
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 621
Składniki
Kaszę bulgur ugotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to, zgodnie z przepisem na opakowaniu, 15 minut. Ugotowaną kaszę wyjąć z wody, wystudzić. Kolorowe papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Czerwoną cebulę obrać, pokroić w piórka. Kapustę pak choi umyć, osuszyć, pokroić na grube kawałki, ponieważ podczas smażenia bardzo zmniejsza swoją objętość. Posiekaną kapustę podsmażać na maśle przez około 10 minut. Zimną kaszę bulgur połączyć z surowymi warzywami i przestudzoną kapustą. Sałatkę doprawić solą, pieprzem świeżo utartym w moździerzu, dodać ocet balsamiczny i sos sojowy. Całość wymieszać, podawać jako samodzielne danie lub z ulubionym smażonym mięsem.
Smacznego.