Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakieciki marchewkowo-szparagowe"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Marchewki obrać, przekroić wzdłuż na pół. Gotować 8 minut w posolonej wodzie. Szparagi oczyścić, odciąć twarde końcówki, dodać do marchewek i gotować razem jeszcze 5 minut. Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Płatki migdałów zrumienić na mocno rozgrzanej patelni (mieszać, by się nie przypaliły). Przesypać na talerzyk, odstawić do wystudzenia.
Natkę pietruszki opłukać, poodrywać listki i drobno je posiekać. Masło wymieszać z natką pietruszki i płatkami migdałowymi. Z marchewek i szparagów ułożyć 8 pęczków. Każdy owinąć plasterkiem boczku. Pakieciki obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do żaroodpornej formy. Obłożyć kawałeczkami masła z natką pietruszki i migdałami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 6 minut. Ziemniaki odcedzić, przepołowić, podawać jako dodatek do pakiecików szparagowo-marchewkowych.Źródło: Życie na gorąco