Do góry

Dania główne Przepis na:

Pakieciki schabowe z owocami

Pakieciki schabowe z owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 229 Ocena: 1052

Dodano:

Odsłon: 77

Aromatyczny schab w otoczce warzywno - owocowej

Składniki

  • Plastry schabu - 6 szt.
  • Brokuł - 1/2 szt.
  • Cukinia - 1/2 szt.
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Pieczarki - 20 dag
  • Marchewka - 1 szt.
  • Ser mozzarella - 10 dag
  • Marynata do mięsa - 1 opakowanie
  • Śliwki suszone - 6 szt.
  • Żurawina suszona - 2 dag
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Zioła kuchni polskiej - 1 łyżeczka
  • Olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pakieciki schabowe z owocami

Przygotowanie

  1. Schab rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab , najlepiej na noc.

  2. Brokuła rozebrać na różyczki, obgotować 3 minuty .Marchewkę umyć, obrać. Marchewką i cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Żurawinę i śliwki opłukać w ciepłej wodzie.

  3. Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć schab z obu stron , wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebulę , smażyć chwilę, dodać marchewkę i cukinię doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki smażyć 3 minuty. Warzywa umieścić w naczyniu żaroodpornym i doprawić ziołami kuchni polskiej.

  4. Na plaster schabu ułożyć śliwkę i kilka żurawin.

  5. Spiąć wykałaczką na pakiecik i ułożyć na warzywach.

  6. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić pakieciki piec 20 minut. Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach , wyjąć pakieciki i posypać serem.

  7. Wstawić i piec do zrumienienia sera. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń