Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny schab w otoczce warzywno - owocowej
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2134
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5583
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5590
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2134
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5583
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5590
Składniki
Schab rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab , najlepiej na noc.
Brokuła rozebrać na różyczki, obgotować 3 minuty .Marchewkę umyć, obrać. Marchewką i cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Żurawinę i śliwki opłukać w ciepłej wodzie.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć schab z obu stron , wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebulę , smażyć chwilę, dodać marchewkę i cukinię doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki smażyć 3 minuty. Warzywa umieścić w naczyniu żaroodpornym i doprawić ziołami kuchni polskiej.
Na plaster schabu ułożyć śliwkę i kilka żurawin.
Spiąć wykałaczką na pakiecik i ułożyć na warzywach.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić pakieciki piec 20 minut. Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach , wyjąć pakieciki i posypać serem.
Wstawić i piec do zrumienienia sera. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.