Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny schab w otoczce warzywno - owocowej
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1487
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2370
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4468
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1487
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 431
Składniki
Schab rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab , najlepiej na noc.
Brokuła rozebrać na różyczki, obgotować 3 minuty .Marchewkę umyć, obrać. Marchewką i cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Żurawinę i śliwki opłukać w ciepłej wodzie.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, obsmażyć schab z obu stron , wyjąć. Na tłuszcz wrzucić cebulę , smażyć chwilę, dodać marchewkę i cukinię doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki smażyć 3 minuty. Warzywa umieścić w naczyniu żaroodpornym i doprawić ziołami kuchni polskiej.
Na plaster schabu ułożyć śliwkę i kilka żurawin.
Spiąć wykałaczką na pakiecik i ułożyć na warzywach.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić pakieciki piec 20 minut. Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach , wyjąć pakieciki i posypać serem.
Wstawić i piec do zrumienienia sera. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.