Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakunki z indyka z porzeczką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, wykroić cztery kotlety, lekko rozbić, posmarować cienko 1 łyżką musztardy. Porzeczki umyć, oberwać z gałązek. Wymieszać ze skórką pomarańczową.
Na plastry mięsa nałożyć porzeczki ze skórką, zawinąć, pakunki owinąć plastrami szynki, spiąć wykałaczkami, obsmażyć na oleju na silnym ogniu.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać resztę musztardy, sól, pieprz, umyte listki szałwii, podlać szklanką wody. Mięso przełożyć do sosu, dusić ok. 15 min.
Szynka wędzona jest bardzo słona, dlatego mięsa nie trzeba już solić. Do potrawy podaj warzywa z wody.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium