Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona meksykańskiej kuchni;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy razem z papryką, aż papryka stanie się w miarę miękka. Dodajemy pomidory w puszce i kukurydzę, dalej dusimy, wciskamy czosnek, doprawiamy. Jeśli potrzeba, możemy dodać trochę koncentratu pomidorowego.
Pałki smażymy tradycyjnie na oleju. Gdy są już usmażone i mają chrupką skórkę, wrzucamy je do sosu i podajemy polane sosem. U mnie w wersji z makaronem:)