Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona meksykańskiej kuchni;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1564
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1322
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1385
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1302
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1564
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1322
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1385
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1302
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy razem z papryką, aż papryka stanie się w miarę miękka. Dodajemy pomidory w puszce i kukurydzę, dalej dusimy, wciskamy czosnek, doprawiamy. Jeśli potrzeba, możemy dodać trochę koncentratu pomidorowego.
Pałki smażymy tradycyjnie na oleju. Gdy są już usmażone i mają chrupką skórkę, wrzucamy je do sosu i podajemy polane sosem. U mnie w wersji z makaronem:)