Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona meksykańskiej kuchni;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19681
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy razem z papryką, aż papryka stanie się w miarę miękka. Dodajemy pomidory w puszce i kukurydzę, dalej dusimy, wciskamy czosnek, doprawiamy. Jeśli potrzeba, możemy dodać trochę koncentratu pomidorowego.
Pałki smażymy tradycyjnie na oleju. Gdy są już usmażone i mają chrupką skórkę, wrzucamy je do sosu i podajemy polane sosem. U mnie w wersji z makaronem:)