Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona meksykańskiej kuchni;)
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 152
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 102
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 52
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 152
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 102
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 52
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę smażymy razem z papryką, aż papryka stanie się w miarę miękka. Dodajemy pomidory w puszce i kukurydzę, dalej dusimy, wciskamy czosnek, doprawiamy. Jeśli potrzeba, możemy dodać trochę koncentratu pomidorowego.
Pałki smażymy tradycyjnie na oleju. Gdy są już usmażone i mają chrupką skórkę, wrzucamy je do sosu i podajemy polane sosem. U mnie w wersji z makaronem:)