Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pałeczki z kurczaka w boczku z warzywami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 726
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Cukinie, cebulę oraz czosnek oczyść, posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną cebulę z czosnkiem, mieszając, przesmaż na jasnozłoty kolor.
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, osusz. Pokrój na połówki lub ćwiartki. Podobnie pokrój umyte pomidorki rzymskie. Ziemniaki wrzuć na patelnię, chwilę smaż. Dodaj cukinię. Opiekaj, mieszając. Na koniec dodaj połówki pomidorków. Zawartość patelni oprósz solą i pieprzem. Wrzuć kilka otartych z gałązek igiełek rozmarynu.
Mięso kurczaka op łucz, osusz. Natrzyj starannie przyprawą do grilla oraz pieprzem. Na każdej pałce ułóż kawałek gałązki rozmarynu. Owiń plasterkiem boczku. 4Zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż mięso. Piecz w temp. 180 st. ok. 60 min. Pod koniec posyp danie 2-3 łyżkami pini.
Czas ok. 90 min; porcja – 370 kcal, cena 2 zł.
Orzeszki piniowe
Razem z bazylią stanowią podstawę popularnego włoskiego sosu pesto. Orzeszki piniowe można jednak dodawać do wielu słodkich oraz wytrawnych dań. Szczególnie smakowite są po uprażeniu.Źródło: Świat kobiety