Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pałeczki z kurczaka z pieczarkami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pałki umyj, wykrój kości. Mięso oprósz solą, pieprzem, papryką i wstaw do lodówki na 2 godziny. Ser zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i opłucz. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i smaż, mieszając, aż odparuje sok. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą oraz starty ser i podgrzewaj, aż się stopi. Dodaj suszony (lub świeży) koper, wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem.
W każde udko nałóż porcję farszu, zepnij wykałaczką lub obwiąż nitką. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Piecz godzinę w temp. 170°C.
Nadziewane udka podaj z ryżem, frytkami oraz surówką. Smaczne są także na zimno. Do farszu możesz dodać także inne , np. trochę pokrojonej czerwonej lub żółtej papryki oraz posiekanej natki pietruszki.
Porcje 10, Przygot. 100 min, Cena 1,50 zł, Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks