Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne dzięki świeżemu tymiankowi danie jednogarnkowe z warzywami. Trzeba poświęcić parę chwil na krojenie warzyw w kostkę – ale warto :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 859
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 859
Składniki
Warzywa Cukinię, cebulę i ziemniaki kroimy w grubszą kostkę. Czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i czosnek a następnie dorzucamy ziemniaki. Całość rumienimy. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię, chwilę podsmażamy, a na końcu dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i świeżym tymiankiem z 1- 2 gałązek. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pałeczki Pałki z kurczaka solimy, pieprzymy i obficie posypujemy pikantną przyprawą do grilla. Mięso zawijamy w plastry surowego wędzonego boczku, do środka wkładając po 1 gałązce tymianku. Pałeczki układamy na podsmażone warzywa.
Na suchej patelni podprżzamy mix ziaren, posypujemy nimi mięso. Całość pieczemy w 200 stopniach ok. 60 min. - aż boczek się zrumieni a ziemniaki będą miękkie.