Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne dzięki świeżemu tymiankowi danie jednogarnkowe z warzywami. Trzeba poświęcić parę chwil na krojenie warzyw w kostkę – ale warto :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7272
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20255
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 593
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7272
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20255
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 593
Składniki
Warzywa Cukinię, cebulę i ziemniaki kroimy w grubszą kostkę. Czosnek siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę i czosnek a następnie dorzucamy ziemniaki. Całość rumienimy. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię, chwilę podsmażamy, a na końcu dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i świeżym tymiankiem z 1- 2 gałązek. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pałeczki Pałki z kurczaka solimy, pieprzymy i obficie posypujemy pikantną przyprawą do grilla. Mięso zawijamy w plastry surowego wędzonego boczku, do środka wkładając po 1 gałązce tymianku. Pałeczki układamy na podsmażone warzywa.
Na suchej patelni podprżzamy mix ziaren, posypujemy nimi mięso. Całość pieczemy w 200 stopniach ok. 60 min. - aż boczek się zrumieni a ziemniaki będą miękkie.