Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki kurczaka w ziołach toskańskich

Pałki kurczaka w ziołach toskańskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 522 Ocena: 3881

Dodano:

Odsłon: 676

Pyszne drobiowe pałki w mieszance ziół toskańskich - prościej i smaczniej już się nie da:)

Składniki

  • pałki z kurczaka 3 szt
  • zioła toskańskie /przyprawa/ 2 łyżki
  • olej 2 łyżki
  • cebula 1 szt
  • czosnek granulowany 0,5 łyżeczki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pałki kurczaka w ziołach toskańskich

Przygotowanie

  1. Pałki myjemy i osuszamy. Zioła toskańskie mieszamy z czosnkiem granulowanym i olejem i powstałą marynatą smarujemy mięso. Odstawiamy na 30 min w chłodne miejsce. Cebulę kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego a na niej zamarynowane pałki kurczaka. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy ok. 50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń