Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pałki w jabłkach"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 148
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 86
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 148
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 86
Składniki
Pałki umyj, osusz, natrzyj ze wszystkich stron solą, pieprzem i majerankiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż pałki. Piecz 20 minut w 180°C. Obok pałek wsyp mrożone warzywa (świeże pokrój na kawałki). Piecz ok. 15 minut.
Jabłka umyj, osusz, pokrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne. Jabłka obficie posyp kminkiem, ułóż na blaszce obok udek. Piecz jeszcze 10 minut. Miód wymieszaj ze słodką papryką, posmaruj pałki. Zapiekaj jeszcze 5 minut w tej samej temperaturze.
<strong>Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 2,80 zł</strong>
Do zup, gulaszy i innych duszonych potraw kminek dodawaj dopiero pod koniec gotowania. Gdy zbyt długo się gotuje, jego smak robi się gorzkawy.Źródło: Chwila dla Ciebie