Do góry
Przepis spons.

Dania główne Przepis na:

Pałki z kurczaka cayenne

Pałki z kurczaka cayenne

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 324

Dodano:

Odsłon: 14702

Lekko ostre, soczyste podudzia kurczaka z delikatnie chrupiącą skórką, które przygotujesz zaledwie w 25 minut.

Składniki

  • 2 przejrzałe banany
  • ¾ szklanki mąki pszennej, przesianej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 małe jabłko, starte na drobnych oczkach
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cynamon
  • gałka muszkatołowa
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieść widelcem, lub zmiksować blenderem, dodać pozostałe składniki: mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukier, jajko, starte jabłko, cynamon i gałkę muszkatołową – dokładnie wymieszać łyżką.

  2. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy, wyrównać.

  3. Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.

  4. Do rozgrzanego urządzenia wstawić formę z ciastem. Ustawić czas na 35 minut, umieścić formę w urządzeniu Airfryer i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.

  5. Gotowe ciasto wyciągnąć z formy i wystudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

  6. Wskazówka:

    Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. W zależności od wilgotności owoców ciasto może wymagać +/- 5 minut pieczenia – warto sprawdzić czy jest gotowe wbijając w nie wykałaczkę – jeśli jest sucha oznacza, to, że ciasto się upiekło, jeśli jest mokra, należy kontynuować pieczenie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń