Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki z kurczaka na grilla przygotowuje się niesamowicie szybko i prosto. Wystarczy trochę przypraw w odpowiednich proporcjach, a danie będzie niezwykle aromatyczne i pyszne. Najlepsza jest oczywiście chrupiąca i dobrze przypieczona skórka. Kurczak jest mięsem, które niesamowicie szybko staje się gotowe do podania. Pałki z tego przepisu staną się hitem każdej imprezy plenerowej i pierwsze znikną z półmisków.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 216
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4883
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4795
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44790
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 413
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 216
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4883
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4795
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44790
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 413
Składniki
Kurczaka umyj, oczyść i osusz papierowymi ręcznikami. W osobnej miseczce wymieszaj: oliwę, musztardę i wszystkie pozostałe przyprawy. Przygotowaną marynatą nasmaruj mięso ze wszystkich stron. Pałki wstaw do lodówki pod przykryciem na ok. 2 godziny.
Pałki wyjmij i pozwól im się rozgrzać do temperatury pokojowej. Grilla rozgrzej do temperatury 200-230 st. Celsjusza. Ruszt nasmaruj odrobiną oliwy, by mięso nie przywarło.
Układaj pałki z kurczaka na ruszcie, zachowując odstęp ok. 5 cm między nimi. Smaż mięso przez ok. 25 minut, obracając je co ok. 5 minut. Temperatura wewnętrzna powinna wynosić ok. 90 st. Celsjusza.
Mięso zdejmij z grilla i odstaw na 5 minut przed podaniem. Pałki z kurczaka na grilla możesz też usmażyć na patelni grillowej, jeśli nie dysponujesz standardowym grillem węglowym.