Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych dań mojej córci. Pyszne, soczyste mięso oblane delikatnym sosem.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40682
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3410
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40682
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3410
Składniki
Mięso dokładnie płuczemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowane mięso obtaczamy w dwóch łyżkach mąki.
Na patelni rozgrzewamy masło, a następnie smażymy na nim pałki z kurczaka z każdej strony lekko je rumieniąc.
Tak podsmażone mięso przekładamy z boku patelni, a do masła dodajemy pozostałą mąkę, mieszając do momentu powstania piany.
Po chwili wszystko podlewamy bulionem, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki (gdyby sos powstał zbyt gęsty można podlać go niewielką ilością wody).
W tak powstałym sosie dusimy kurczaka do miękkości na wolnym ogniu. Kiedy mięso będzie już miękkie do sosu dodajemy śmietanę.
Mieszamy i podajemy najlepiej z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))