Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z ulubionych dań mojej córci. Pyszne, soczyste mięso oblane delikatnym sosem.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1218
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 178
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 233
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1218
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 178
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 233
Składniki
Mięso dokładnie płuczemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowane mięso obtaczamy w dwóch łyżkach mąki.
Na patelni rozgrzewamy masło, a następnie smażymy na nim pałki z kurczaka z każdej strony lekko je rumieniąc.
Tak podsmażone mięso przekładamy z boku patelni, a do masła dodajemy pozostałą mąkę, mieszając do momentu powstania piany.
Po chwili wszystko podlewamy bulionem, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki (gdyby sos powstał zbyt gęsty można podlać go niewielką ilością wody).
W tak powstałym sosie dusimy kurczaka do miękkości na wolnym ogniu. Kiedy mięso będzie już miękkie do sosu dodajemy śmietanę.
Mieszamy i podajemy najlepiej z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))