Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na wiosenny obiad. Podczas duszenia powstaje przepyszny sos, dlatego danie najlepiej jest serwować z ryżem.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 191
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 253
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 191
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 253
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 276
Składniki
Kurczaka z każdej strony obficie posyp solą i pieprzem. Smaż na patelni do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż mięso z warzywami. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodaj koperek i mąką rozprowadzoną w śmietanie. Posól i popieprz do smaku. Duś pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 minut.