Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na wiosenny obiad. Podczas duszenia powstaje przepyszny sos, dlatego danie najlepiej jest serwować z ryżem.
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 76
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Odsłon: 108
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 180
Krem śmietankowo - serowy to krem bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu myśl...
Odsłon: 76
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Odsłon: 108
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 180
Składniki
Kurczaka z każdej strony obficie posyp solą i pieprzem. Smaż na patelni do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż mięso z warzywami. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodaj koperek i mąką rozprowadzoną w śmietanie. Posól i popieprz do smaku. Duś pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 minut.