Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa propozycja na wiosenny obiad. Podczas duszenia powstaje przepyszny sos, dlatego danie najlepiej jest serwować z ryżem.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1881
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2915
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1881
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7407
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2915
Składniki
Kurczaka z każdej strony obficie posyp solą i pieprzem. Smaż na patelni do czasu aż mięso się ładnie zrumieni. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry. Paprykę pokrój w kostkę. Do garnka włóż mięso z warzywami. Zalej bulionem. Duś pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodaj koperek i mąką rozprowadzoną w śmietanie. Posól i popieprz do smaku. Duś pod przykryciem jeszcze przez ok. 5 minut.