Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie a jednocześnie chrupiące z wierzchu mięso podane na drugie danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1411
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1429
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1600
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1411
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1429
Składniki
Miód podgrzać w rondelku. Wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i sok z cytryny. Dokładnie rozmieszać. Pałki drobiowe oprószyć solą, pieprzem , wędzoną papryką i przyprawą podlaską do drobiu. Przełożyć do marynaty i wymieszać dokładnie . Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na czosnku ułożyć pałki drobiowe razem z marynatą. Podlać bulionem lub rosołem. Piec ok 50 minut pod przykryciem, w temperaturze 190 stopni. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, zdjąć pokrywkę by pałki się zrumieniły.