Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie a jednocześnie chrupiące z wierzchu mięso podane na drugie danie.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5639
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 110
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10771
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5639
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 110
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10771
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Składniki
Miód podgrzać w rondelku. Wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i sok z cytryny. Dokładnie rozmieszać. Pałki drobiowe oprószyć solą, pieprzem , wędzoną papryką i przyprawą podlaską do drobiu. Przełożyć do marynaty i wymieszać dokładnie . Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na czosnku ułożyć pałki drobiowe razem z marynatą. Podlać bulionem lub rosołem. Piec ok 50 minut pod przykryciem, w temperaturze 190 stopni. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, zdjąć pokrywkę by pałki się zrumieniły.