Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z makreli to pyszne i pożywne danie, które świetnie sprawdza się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i pasta do smarowania pieczywa. Przygotowana z delikatnej ryby wędzonej, gotowanych jajek i świeżego szczypiorku stanowi fantastyczną propozycję na śniadanie lub kolację. Aby nadać sałatce odrobiny wiosennej świeżości, dorzuć małosolne ogórki lub rzodkiewki, a całość posyp drobno posiekanym koperkiem.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 171
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 318
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 89
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 171
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 318
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 89
Składniki
Ugotuj jajka, ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Rybę oderwij ze skóry, oczyść z ości i rozdrobnij. Obierz i drobno posiekaj cebulkę wraz ze szczypiorkiem. Wszystkie przygotowane produkty umieść w misce.
W osobnym naczyniu wymieszaj majonez z jogurtem i przelej do składników sałatki. Obficie dopraw czarnym, świeżo mielonym pieprzem, wymieszaj i spróbuj. Ze względu na wysoki poziom słonego smaku w wędzonej rybie, dodatkowe solenie może być zbędne.
Sałatkę z makreli najlepiej podawaj od razu po przygotowaniu. Możesz serwować ze świeżym pieczywem, kiszonym ogórkiem lub samodzielnie. Jeśli dodasz do sałatki więcej majonezu i mocniej ją rozmieszasz, aby uzyskała gładszą konsystencję, użyj jej jako pasty do smarowania chleba.