Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy szybki obiad z pałek drobiowych, duszonych na patelni w cebuli, czosnku i przyprawach. Mięso jest soczyste, aromatyczne i kruche. Prosty pomysł na obiad dla całej rodziny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25321
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2479
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25321
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2479
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1262
Składniki
Udka myjemy, osuszamy, nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, można na całą noc. Następnie na głębokiej patelni rozgrzewamy olej . Na gorącym tłuszczu obsmażamy na rumiano z obu stron pałki z kurczaka, dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy aż cebula się zarumieni i wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę podsmażamy całość. Następnie podlewamy pałki wodą oraz pozostałą marynatą i przykrywamy pokrywą. Dusimy mięso około 30 minut. Kiedy będzie już miękkie dodajemy łyżkę masła. Zagęszczamy w ten sposób sos, podgrzewając udka na odkrytej już patelni ok 5 minut. Na koniec przyprawiamy go jeszcze ewentualnie maggi .
Pałki z kurczaka w pysznym sosie własnym gotowe!