Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy szybki obiad z pałek drobiowych, duszonych na patelni w cebuli, czosnku i przyprawach. Mięso jest soczyste, aromatyczne i kruche. Prosty pomysł na obiad dla całej rodziny.
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 95
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 43
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 91
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 95
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 43
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 91
Składniki
Udka myjemy, osuszamy, nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, można na całą noc. Następnie na głębokiej patelni rozgrzewamy olej . Na gorącym tłuszczu obsmażamy na rumiano z obu stron pałki z kurczaka, dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy aż cebula się zarumieni i wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę podsmażamy całość. Następnie podlewamy pałki wodą oraz pozostałą marynatą i przykrywamy pokrywą. Dusimy mięso około 30 minut. Kiedy będzie już miękkie dodajemy łyżkę masła. Zagęszczamy w ten sposób sos, podgrzewając udka na odkrytej już patelni ok 5 minut. Na koniec przyprawiamy go jeszcze ewentualnie maggi .
Pałki z kurczaka w pysznym sosie własnym gotowe!