Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy szybki obiad z pałek drobiowych, duszonych na patelni w cebuli, czosnku i przyprawach. Mięso jest soczyste, aromatyczne i kruche. Prosty pomysł na obiad dla całej rodziny.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12473
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Udka myjemy, osuszamy, nacieramy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin, można na całą noc. Następnie na głębokiej patelni rozgrzewamy olej . Na gorącym tłuszczu obsmażamy na rumiano z obu stron pałki z kurczaka, dodajemy do nich pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy aż cebula się zarumieni i wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę podsmażamy całość. Następnie podlewamy pałki wodą oraz pozostałą marynatą i przykrywamy pokrywą. Dusimy mięso około 30 minut. Kiedy będzie już miękkie dodajemy łyżkę masła. Zagęszczamy w ten sposób sos, podgrzewając udka na odkrytej już patelni ok 5 minut. Na koniec przyprawiamy go jeszcze ewentualnie maggi .
Pałki z kurczaka w pysznym sosie własnym gotowe!